De Wim Hof Methode | Verantwoording nemen voor je eigen gezondheid

Ik ben altijd al wel gecharmeerd geweest van Wim Hof, je weet wel “The Iceman”. Een echte “Wim Hof” ben ik nog niet, maar vaak ben ik wel onder de koude douche gaan staan of  in het koude water gaan zwemmen. De ene periode iets meer dan de andere

Los van dat het iets doet met je mindset; Je moet toch iedere keer maar weer besluiten om die douche naar standje koud te draaien. Brengt het me een soort helderheid, het frist me letterlijk op zou je kunnen zeggen.

Nu was het koude douchen de laatste tijd een beetje verwaterd bij me. Recent kwam Wim Hof echter weer op mijn pad en heb ik eens wat oude interviews en docu’s van en over hem terug zitten kijken.

Ik vond het ongelofelijk om te zien dat je hier een man ziet spreken (Ver voor het tijdperk Corona) over hoe hij zelf zijn eigen gezondheid beïnvloed door het beoefenen van dat wat tegenwoordig de “Wim Hof Methode” heet. Je ziet hoe Wim Hof samen met onderzoekers van het Radboud Ziekenhuis wetenschappelijk heeft aan kunnen tonen zijn immuunsysteem te kunnen beïnvloeden door het beoefen van zijn methode. De deelnemers aan zijn methode halen ongelofelijke resultaten in allerlei bizarre situaties. Ze beklimmen bijvoorbeeld een besneeuwde in hun zwembroek. Niet iets bijzonders volgens Wim Hof, Hij is geen superman. In principe kan iedereen dit, en dat toont hij ook keer op keer tijdens zijn workshops.

Mooi om te zien. Het heeft mij in ieder geval weer geïnspireerd om onder de koude douche te stappen, buiten te gaan zwemmen en zijn ademhalingsoefeningen toe te passen.

Aarding en bewustzijnsontwikkeling , verantwoording over je eigen leven in de omgeving Utrecht
Wim Hof, Bardo Coaching Remko Smallenbroek, Bewustzijnscoach in Driebergen

En even voor de nuance. Ik ben geen lid van de Corona bestaat niet club. Ook niet van andere clubjes overigens. Voorstander ben ik wel van verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid. Of eigenlijk verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.

Jezelf gezond voeden

Genoeg bewegen

Naar buiten!

Zorgen voor je eigen mentale gezondheid

Met een open blik zelf blijven nadenken

En een beetje lief zijn voor jezelf (een beetje behoorlijk eigenlijk)

De “Wim hof Methode” is daar wat mij betreft een mooie aanvulling op. Het ondersteund je om jouw gezondheid op orde te houden en om met een frisse blik naar het leven te kijken.

Laat je me weten of het koud zwemmen /douchen en de ademhalingsoefeningen iets voor je zijn en wat je ervaringen zijn?

Ik wens je veel douche en zwemplezier dit najaar.

Mooie dag

Remko Smallenbroek | Bardo Coaching

www.remkosmallenbroek.com
@bardocoaching

Geef een reactie