“The mind knows a thousand things. The heart knows only one reality.”        – Rupert Spira

Bardo Coaching - Wat gaan we doen?

Om te starten met coaching is het niet van belang of de “Bardo fase” al is aangebroken. Misschien merk je dat je ergens in vastloopt en ben je juist op zoek naar een opening. Iedere vraag is welkom en met het inbrengen van jouw vraag, obstakel, of dat waar je hulp bij nodig hebt gaan we samen onderzoeken hoe dat zich verhoudt tot het nu.

Afhankelijk van jouw vraag en behoefte zijn er verschillende werkvormen mogelijk. Naast diverse gesprekstechnieken maak ik graag gebruik van meditatie en visualisatie, biedt ik creatieve coaching aan of neem ik je mee naar buiten voor een wandeling door het bos. Globaal zullen we echter twee sporen gaan bewandelen die beide essentieel zijn in jouw persoonlijke ontwikkeling. Sporen die verschillende routes nemen, niet altijd samen lopen maar uiteindelijk wel op dezelfde eindbestemming uitkomen. De plek waar vrijheid en geluk altijd te vinden zijn.

Spoor één is de weg van het hoofd. Daar waar je jouw conditioneringen en ingesleten patronen onderzoekt. Waar je bekijkt waar je vandaan komt en waarom je tegen bepaalde obstakels aan loopt. En waar je onderzoekt waarom de dingen soms gewoon niet lijken te lukken en wat daaraan ten grondslag ligt.

Spoor twee is de weg van het hart. De weg waar je onderzoekt wie je werkelijk, in essentie bent. Daar waar wat er gevoeld wordt helemaal waar mag zijn. Waar je leert afstemmen op een ruimer gewaarzijn en beter leert voelen wat er in je lichaam gebeurt.

De te gebruiken methoden of vorm zullen per moment op jou worden afgestemd.

 

Meditatie en bewustzijnsontwikkeling, Bardo Coaching op de Utrechtse Heuvelrug

“Creativity is contagious, pass it on!”

– Albert Einstein

Creatieve coaching workshop, Aboriginal Art op de Utrechtse Heuvelrug

Creatieve coaching

Omdat tekeningen/schilderijen niet alleen het bewuste laten zien, het verhaal dat zich aan de oppervlakte afspeelt Maar ook een afspiegeling zijn van dat wat er in het onderbewuste leeft. Is creativiteit een mooie, vrije vorm om te gebruiken tijdens een sessie.

Tekenen of schilderen is een wat meer ervaringsgerichte manier van coaching. Het haalt je wat makkelijker uit je hoofd en brengt je meer in contact met je gevoel. Aan de hand van verschillende opdrachten zullen we samen naar het door jouw gemaakte werk kijken. Mogelijk worden er dan dingen zichtbaar die tijdens een gesprek in eerste instantie onbewust en onbenoemd zijn gebleven.

Je hoeft hiervoor niet creatief te zijn of schilder/teken ervaring te hebben. Het is niet de bedoeling dat je een perfect portret gaat maken of een Rembrandt gaat schilderen. Het gaat hier puur om het overbrengen van jouw gevoel op het papier of doek.

“The forest, Letting me walk amongst its naked limbs, had me on my knees again in silence shouting – yes, yes my holy friend, let your splendor devour me.”

– Hafiz

Wandelcoaching

Veranderende seizoenen, wisselende weersomstandigheden. In de natuur is alles continu in beweging. Iedere verandering wordt ontvangen en losgelaten zonder oordeel. De natuur dient ons hierbij als een spiegel voor de verschillende omstandigheden in ons leven.

Wandelen in de natuur biedt ruimte. De natuur oordeelt niet, verstilt en ontspant. Gevolg is dat je vaak vrij snel een nieuw soort helderheid ervaart. Mogelijk heb je weleens ervaren dat je net tijdens of na een flink stuk wandelen wél dat ene idee of inzicht kreeg. Je voelt je helder. De mist is als het ware even opgeklaard. Door te wandelen wordt er vaak letterlijk al iets in beweging gezet.

In de natuur wordt het gesprek wat losser. Het buiten zijn haalt je bijna als vanzelf al meer uit je hoofd. De prikkels van de natuur worden als zacht ervaren. De setting is minder “officieel”. Je voelt de ruimte om vrijer te spreken.

Wandelen is een laagdrempelige inspanning. Dit maakt wandelen erg geschikt voor mensen met burn out of andere stress relateerde klachten. Je bent in beweging, en bijna zonder dat je het doorhebt werk je aan een betere fysieke conditie. Gevolg is dat je in de loop van de tijd minder gevoelens van stress en een dieper contact met je lichaam zult ervaren. Omdat je conditioneel vooruitgaat zul je merken dat het ook weer makkelijker wordt om je in het “dagelijks leven “te begeven.

We beginnen en eindigen de wandeling bij mijn praktijkruimte. De duur van de wandeling stemmen we samen af. Dit maakt wandelcoaching geschikt voor wandelaars van ieder niveau.

Meditatie en bewustzijnsontwikkeling, Bardo Coaching in de omgeving van Utrecht